Over Ruth

Hi,  Even wat over mijzelf. Ik ben Ruth Jongste, 25 jaar, naast bruidsstyliste ook psychiatrisch verpleegkundige, getrouwd met mijn beste maatje Tim en we wonen in het mooie Renswoude. Als jong meisje wilde ik graag kapster worden net als mijn overgrootvader. Het stylen van haar heeft altijd mijn interesse gehad. Vroeger was ik stiekem een beetje jaloers op mijn beste vriendin, want haar moeder kon heel mooi invlechten. Dat wilde ik ook kunnen, dus besloot ik het mezelf aan te leren. Na die vlecht volgden uren filmpjes kijken op YouTube waar de mooiste creaties werden voorgedaan.

Hoe het allemaal begon…

Rond mijn achttiende maakte ik voor het eerst een kapsel op aanvraag. Ik maakte er foto’s van en zette deze op facebook. Mensen gingen mijn pagina volgen en ik kreeg steeds meer aanvragen voor kapsels. Zo kon ik mijn boterham verdienen naast mijn studie Verpleegkunde. In 2016 maakte ik het bruidskapsel van mijn zus, en kreeg ik via mijn instagram-pagina steeds meer aanvragen binnen. Na het behalen van mijn diploma Verpleegkunde besloot ik een vaste vrije dag in te plannen om met hairstyling bezig te zijn.


Om te blijven leren en ontwikkelen heb ik in 2017 een cursus gevolgd bij Nicole Drège. Omdat ik van bruiden de vraag kreeg om naast hun bruidskapsel ook hun make-up te verzorgen, heb ik in 2019 een basisopleiding visagie gevolgd bij Annelies Zielman (Make-up Matters), gericht op bruidsmake-up. Begin 2020 heb ik een privé-cursus gevolgd bij Alice Kapitein Hairstyling om meer diepte te creëren in kapsels. In 2021 heb ik bij Maria Hairlooks een privé-cursus gevolgd in glamour Hollywood waves en clean hairstyling.

Wat begon als hobby werd door de jaren heen steeds meer een klein bedrijfje. Sinds februari 2020 ben ik ingeschreven bij de KvK en doe ik niets liever dan mijn klanten te laten stralen op hun mooiste dag of mijn kennis over te dragen aan klanten en andere bruidstylistes.