Over Ruth

Hi,  Even wat over mijzelf. Ik ben Ruth Jongste, 27 jaar, naast bruidsstyliste ook psychiatrisch verpleegkundige, getrouwd met mijn beste maatje Tim en we wonen in Barneveld. Als jong meisje wilde ik graag kapster worden net als mijn overgrootvader. Het stylen van haar heeft altijd mijn interesse gehad. Vroeger was ik stiekem een beetje jaloers op mijn beste vriendin, want haar moeder kon heel mooi invlechten. Dat wilde ik ook kunnen, dus besloot ik het mezelf aan te leren. Na die vlecht volgden uren filmpjes kijken op YouTube waar de mooiste creaties werden voorgedaan.

Hoe het allemaal begon…

Rond mijn achttiende maakte ik voor het eerst een kapsel op aanvraag. Ik maakte er foto’s van en zette deze op facebook. Mensen gingen mijn pagina volgen en ik kreeg steeds meer aanvragen voor kapsels. Zo kon ik mijn boterham verdienen naast mijn studie Verpleegkunde. In 2016 maakte ik het bruidskapsel van mijn zus, en kreeg ik via mijn instagram-pagina steeds meer aanvragen binnen. Na het behalen van mijn diploma Verpleegkunde besloot ik een vaste vrije dag in te plannen om met hairstyling bezig te zijn.


Om te blijven leren en ontwikkelen volg ik elk jaar verschillende privé-trainingen in hairstyling en make-up. Op het gebied van hairstyling bij Nicole Drège (2017), Alice Kapitein (2020), Maria Hairlooks (2021) & Absolutely Ineke Hairstyling (2021 & 2023). Na deze trainingen heb ik besloten om mij te focussen op de romantische, speelse, messy, bohemische kapsels en de echte klassieke kapsels los te laten.

Omdat ik van bruiden de vraag kreeg om naast hun bruidskapsel ook hun make-up te verzorgen, heb ik in 2019 een basisopleiding visagie gevolgd bij Annelies Zielman (Make-up Matters), gericht op bruidsmake-up. Daarna heb ik bij Eefje Schuur verschillende trainingen gevolgd, om mijn vaardigheden te verbreden in de natuurlijke glowy look (2022 & 2023).

En al deze trainingen en het vele oefenen hebben geresulteerd in mijn eigen stijl. Naast mijn portfolio kan je mijn werk ook vinden op mijn instapagina Ruth Hair & Make-up.

 

Wat begon als hobby werd door de jaren heen steeds meer een klein bedrijfje. Sinds februari 2020 ben ik ingeschreven bij de KvK en doe ik niets liever dan mijn klanten te laten stralen op hun mooiste dag of mijn kennis over te dragen aan klanten en andere bruidstylistes. Vanaf april 2023 werk ik volledig voor mijzelf en heb ik de zorg losgelaten.